Rizskoch vaníliaöntettel

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • rizs
  • tej
  • víz
  • cukor
  • tojás
  • citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megmossuk, majd a vízben feltesszük főni csipet sóval. Mikor felszívta a vizet, felöntjük a tejjel, és készre főzzük.

A tojásfehérjét habbá verjük. A vajat a cukrokkal és a tojássárgákkal habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, majd mindezt a tejberizshez keverjük, végül a habot is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

Az öntethez a pudingport 2 dl tejjel elkeverjük. A 8dl tejet felforraljuk a cukorral, majd beleöntjük a pudingot. Csak egyet forralunk rajta.

A rizskochot felkockázzuk, és az öntettel tálaljuk.

Megjegyzés

Lekvárral is nagyon finom, akkor az öntet elhagyható. - Csilien

Ezek is érdekelhetnek

Friss