Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch, ahogy Sylvia készíti

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, majd a tejben feltesszük főni egy csipet sót hozzáadva. Megkeverjük és kis lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ki ne fusson a tej). Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzzük kb. 20-30 percig. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Alaposan kikeverjük, majd a lereszelt citromhéjat is beledolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. A langyosra hűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet és az előre beáztatott mazsolát. Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd egy sütőtálba vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz (ez nekem kb. 30 perc volt).
  4. Tálalás előtt kb. 15 percig pihentetjük. A tetejét meghintjük porcukorral és kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk. Szerintem langyosan a legfinomabb. Egy házi sárgabaracklekvár vagy egyéb savanykás dzsem illik hozzá.

Megjegyzés

Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss