Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch (avagy rizsfelfújt)

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastag aljú edénybe tesszük a rizst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Adunk hozzá 1 csipet sót.
  2. Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük. Ha beszívta a vizet, ráöntjük a tejet, ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Ha már majdnem teljesen puha a rizs (kb. 10 perc múlva), beletesszük a cukrot. Kb. 20-25 perc után, amikor a folyadékot a rizs teljesen felvette, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
  3. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és összedolgozzuk a kihűlt rizzsel. Óvatosan beledolgozzuk a tojások keményre vert habját.
  4. Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett, közepes méretű tepsiben, 170 fokra előremelegített sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.

RIZSKOCH, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTe >>> 

RIZSKOCH (RIZSKÓ) EGYSZERŰEn>>> 

Megjegyzés

Pár csepp rumaromával ízesített sárgabaracklekvárral tálaltam, de nagyon finom vaníliasodóval, más pikáns ízű lekvárral vagy málnaszörppel is.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss