Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
Egy vízzel öblített rozsdamentes, vastagabb aljú edényben a tejet tűzre tesszük. Amikor már majdnem forr, beleöntjük az előzetesen jól megmosott rizst (én nem szoktam előre duzzasztani a rizst vízben, csak annyi víz kerül bele, ami a mosás során rajta marad - így is megfő), pici sót és a vajat. Takarékra állítjuk, lefedjük, néha átkevergetjük, mert hamar le tud kapni. Kb. 20-25 perc után, miután a tejet a rizs felvette, levesszük a tűzről, hűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a kihűlt rizzsel összedolgozzuk. A tojások keményre felvert habját óvatosan beledolgozzuk.
Zsírral kent, zsemlemorzsával meghintett közepes méretű tepsiben 200 fokra előremelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, kb. 10 percig zárt sütőben pihentetjük.
Pár csepp rumaromával ízesített sárgabaracklekvárral tálaltam, de nagyon finom vaníliasodóval, más pikáns ízű lekvárral vagy málnaszörppel.