Elkészítés: A rizst alaposan megmossuk, és először a vízben tesszük fel főni. Amikor már a vizet magába szívta, hozzáöntjük a tejet, és pici sóval puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre