Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizsfelfújt meggymártással

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rizsfelfújthoz:
  • 30 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 2 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 5 db tojás
  • A meggymártáshoz:
  • 1 üveg cukrozott meggy (házilag tettem el) vagy meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott rizst a cukor felével feltesszük főni a vízzel, kevergetjük, hogy le ne égjen, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a tejet, átkeverjük, lefedjük fedővel, gőzében pároljuk. Ha megfőtt, kihűtjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a megmaradt cukorral és a vajjal habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt rizshez, beleforgatjuk a lisztet is. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.

Az előkészített kuglóf formábaöntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

A meggymártáshoz a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük, összeforraljuk, ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot!

A rizsfelfújtat porcukorral meghintve, a meggymártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss