Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizsfelfújt csokiöntettel

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 1,5 dl víz
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár
  • 2 marék mazsola
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • A csokiöntethez:
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A rizst a tejjel, a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. Ha kész, a rizst hagyjuk kihűlni. A mazsolát leforrázzuk, azután leszűrjük.

A krémet úgy készítjük, hogy a tejben sűrűre főzzük a pudingport, utána hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját, majd hagyjuk hűlni. A hideg rizshez hozzákeverjük a lisztet, a 2 evőkanál olvasztott vajjal elkevert 4 tojássárgát, és végül a tojásfehérjék felvert habját.

A masszát kivajazott, morzsával meghintett tortaformában aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A formából kivett, kihűlt felfújtat vízbe mártott késsel vízszintesen kettévágjuk. Az alsó felét megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet, megszórjuk mazsolával, végül lefedjük a másik lappal.

A csokiöntethez az alapanyagokat összemelegítjük, majd a felfújthoz kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss