Elkészítés: A tejhez hozzáadjuk a vizet, a vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, a sót és az átmosott rizst puhára főzzük benne. A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a másik citrom reszelt héját és a kihűlt rizst. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses krémhez keverjük. Margarinnal kikenünk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát egyenletesen a beleterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Az öntethez a szilvalekvárt a porcukorral elkeverjük, felmelegítjük, és a vörösbort fokozatosan hozzáadva felforraljuk. Leszűrjük, és tálaláskor a rizses szeletekre locsoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre