Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses-sütőtökös lepény

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A tönkölyrizst kétszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, megsózzuk, és letakarva állni hagyjuk kb. 30 percig. Amennyiben nem puhult meg, felforraljuk, majd további 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben a sütőtököt lereszeljük. A pórét szálasra vágjuk, egy kevés felforrósított vajon vagy olívaolajon megpároljuk, és a tönkölyrizsbe keverjük. Hozzáadjuk a tököt, a lisztet, a darát és a tojást, megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk. A masszából vizes kézzel kis lepényeket formázunk.
  3. A lepényeket lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalukat megsütjük.



A sütőtököt tetszés szerint sárgarépával helyettesítheted. A nyers masszához finomra aprított petrezselyemzöldet adhatsz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss