Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses smarni

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk, de nem főzzük meg egészen, hanem kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. Habosra keverjük a 10 dkg margarint a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst is beledolgozzuk.

Felforrósítjuk a 3 evőkanál margarint egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két villa segítségével kis darabkákra szaggatjuk.

Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss