Elkészítés: A krumplit (nyers) meghámozzuk, megmossuk, majd vékony karikára szeljük és megsózzuk.
Jól kizsírozott edénybe a krumpli felét belerakjuk, egyenletesen rászórjuk a rizst, a kockára vágott vöröshagymát, és fél bögre vizet öntünk rá. 2 keményre főtt tojást felkarikázunk, a szalonnát kockára vágjuk, a virslit felszeleteljük, és a rizs tetejére rakjuk. Mindezt befedjük a krumpli másik felével.
3 tojást felverünk, a tejföllel összekeverjük, sózzuk, és a krumplira öntjük. Olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Forró sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre