Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses marharagu

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: Mély, lefedhető serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük kb. 5 dl vízzel, és lefedve lassú tűzön kb. másfél óráig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd leöblítjük hideg vízzel, lehúzzuk a héját, és a húsát feldaraboljuk. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a rizst, az apró gombát, a kukoricát, a paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve lassú tűzön még kb. 20 percig pároljuk, amíg a rizs is megpuhul. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. Az ételt forrón, a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 468 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek