Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses lecsó debreceni sült kolbásszal

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.

Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom jól besűrűsödik.

A rizst a szokásos módon megpárolom, a megmelegített olajon átforgatom, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, sózom, addig forralom, amíg a vizet magába szívta, utána tűzről leveszem, befedem, konyharuhával letakarom és így hagyom állni fél órán át.

A kolbászokat bevagdosom, zsírban minden oldalát megsütöm. A lecsót a párolt rizsre halmozom, mellé teszem a sült kolbászt.

Megjegyzés

Lecsóimádóknak finom, gyors ebéd. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek