Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses húsgombóc tejfölös gombamártással

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk fel, azután 2 dkg zsíron megpirítjuk, és a darált húsra öntjük. Sóval, törött borssal, 2 tojással és 30 dkg párolt rizzsel jól összegyúrjuk.

Vizes kézzel 20 db egyforma gombócot formálunk. A gombócokat egy vágódeszkára rakjuk.

Egy serpenyőben felhevített zsírban a gombócokat hirtelen átsütjük, azután tűzálló tálba rakjuk. Ujjnyi vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.

A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hús kisütő zsírjában megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl tejföllel feleresztjük.

A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk.

Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss