Elkészítés: A húst megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk fel, azután 2 dkg zsíron megpirítjuk, és a darált húsra öntjük. Sóval, törött borssal, 2 tojással és 30 dkg párolt rizzsel jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel 20 db egyforma gombócot formálunk. A gombócokat egy vágódeszkára rakjuk.
Egy serpenyőben felhevített zsírban a gombócokat hirtelen átsütjük, azután tűzálló tálba rakjuk. Ujjnyi vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.
A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hús kisütő zsírjában megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl tejföllel feleresztjük.
A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk.
Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre