A hagymákat finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és felaprítjuk. A csirkehúst csíkokra vágjuk, a répát felkockázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a húsdarabokat, kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra szórjuk a hagymákat, a paprikát és az őrölt paprikát, és kissé megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel és a borral, hozzákeverjük a rizst és a répát, majd a babérlevéllel, az oregánóval és a bazsalikommal fűszerezzük.
Ráfektetjük a csirkedarabokat, megsózzuk, és közepes lángon, fedő alatt 30 percig pároljuk. Ha szükséges, egy kevés húslevessel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Az edényt levesszük a tűzről, és tálalás előtt 10 percig pihentetjük az ételt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!