Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses csirkemáj sült hagymakarikákkal

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott rizst átsütjük 2 dkg vajon, felöntjük kétszeres mennyíségű vízzel, beletesszük a húsleveskockát, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.

A megmosott és letörölt májakról eltávolítjuk a szíveket. A maradék vajon a zúzott fokhagymával és a majoránnával - félidőben megforgatva - megsütjük a májakat. Levét leszűrjük, és összekeverjük a rizzsel. Egy tálra púpozzuk, és rátesszük a májakat. Most sózzuk, ne sütés előtt!

A hagymát vékony karikára vágjuk, megforgatjuk a lisztben, és forró olajban ropogós pirosra sütjük.

A lecsepegtetett sült hagymával beborítjuk a tálban lévő rizst és májat, ecetes savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss