A csirkét és a sertéshúst megmossuk, szárazra töröljük. A csirkét nyolc részre, a sertést két centiméteres kockára vágjuk. A sót és a borsot az olajba keverjük, a húsokra öntjük és lefedve egy órán keresztül pácoljuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, megmossuk és nem túl apó kockára vágjuk. A húsokat egy nagyobb serpenyőben barnára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a paprikakockákat, néhány percig tovább pirítjuk, majd ráöntjük a csirkeleves felét és fedő alatt fél óráig pároljuk. A felkockázott paradicsomot, a megmosott rizst, a megmaradt levest és a sáfrányt is a húshoz adjuk, és gyakori kevergetés mellett további húsz percen keresztül pároljuk. Végül a felkarikázott kolbászt és a csíkokra vágott sonkát is éve további öt percig főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre