Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizottó rákkal és hallal

MME MME
1 4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megpirítottam picit az apróra vágott hagymát az olajon, rázúztam egy kerek fokhagymagerezdet, és beleöntöttem a
tonhalkonzerv tartalmát. Kanalaztam bele némi paradicsomot, sóval és borssal ízesítettem. Ebben az olajos szaftban megforgattam a rizsszemeket, kis sistergés, és már mehet is hozzá egy kis leves. Innentől kezdve a kever-beszív-hozzáönt metódus kötötte le minden figyelmemet, vagyis apránként adtam hozzá a levest, mindig megvártam, hogy a rizs beszívja. Amikor elérkezett az utolsó adag leves ideje – ez kb. 17 perc elteltével következett be, hozzáadtam a szűrőben átmosott fagyasztott rákocskákat, plusz hirtelen ötlettől vezérelve egy kis szeletelt gombát is. Búcsúzóul belefacsartam 1 citrom levét, és beleszórtam némi aprított petrezselymemet. Hát mit ne mondjak, MINDMEGETTÜK!

Megjegyzés

Gergőt vártam haza, nyaraláskor imádja a rákos rizottót,
gondoltam, meglepem... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss