hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizottó Giuseppe Verdi módra

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A letisztogatott gombát vékonyan felszeleteljük.
  2. A spárgafejeket lobogó sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, majd jégkockákkal vagy a fagyasztóban lehűtött vízbe tesszük.
  3. A sonkát finomra vágjuk, a hámozott paradicsomot apróra kockázzuk.
  4. A vaj negyedét egy lábasban felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön aranyszínűre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb. 1 percig. Ezután felöntjük 1 merőkanálnyi forró alaplével, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy felszívja a folyadékot. Adagonként ugyanígy hozzáadjuk a maradék alaplét, majd beleforgatjuk a gombát, a sonkát és a paradicsomot. Tovább főzzük kb. 2 percig, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor a rizs fogkeményre (al dente), vagyis haraphatóra puhult, hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Elrendezzük rajta a lecsepegtetett spárgát és fedő alatt felmelegítjük. Végül az edényt félrehúzzuk, és a rizottót párolódni hagyjuk kb. 2 percig, mielőtt tálaljuk.
A spárgát tetszés szerint kis darabokra vághatod, majd a gombával, a sonkával és a paradicsommal együtt a rizottóba keverheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss