Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ripsz-ropsz meggyes dióval és csokival

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 pohár (175 g) kefir - a kefires pohár lesz a mérce
  • 3 pohár kristálycukor
  • 5 pohár liszt
  • 1 pohár darált dió
  • 1 pohár olaj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A tepsi kikenéséhez:
  • zsiradék
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: Kikenük és lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit.

Lecsepegtetjük a megybefőtett.

Egy nagy keverőtálba ütjük a 4 db tojást, hozzáöntjük a kefirt, a 3 pohár cukrot, 5 pohár lisztet, 1 pohár olajat, beleszórjuk a sütőport és a vaníliás cukrot, robotgéppel alaposan összekeverjük.

A kikevert tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejére szórjuk a meggyel, és meghintjük a darált dióval. A csokit ízlés szerinti darabkákra tördeljük, a legpraktikusabb még bontatlanul húsklopfolóval megcsapkodni.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-45 percig sütjük, de ha a tészta már valamennyire megsült (30 perc körül), kivesszük, és a felaprított csokit belenyomkodjuk a tésztába, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta el nem válik a tepsi szélétől.

Ezek is érdekelhetnek

Friss