Elkészítés: Kikenük és lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit.
Lecsepegtetjük a megybefőtett.
Egy nagy keverőtálba ütjük a 4 db tojást, hozzáöntjük a kefirt, a 3 pohár cukrot, 5 pohár lisztet, 1 pohár olajat, beleszórjuk a sütőport és a vaníliás cukrot, robotgéppel alaposan összekeverjük.
A kikevert tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejére szórjuk a meggyel, és meghintjük a darált dióval. A csokit ízlés szerinti darabkákra tördeljük, a legpraktikusabb még bontatlanul húsklopfolóval megcsapkodni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-45 percig sütjük, de ha a tészta már valamennyire megsült (30 perc körül), kivesszük, és a felaprított csokit belenyomkodjuk a tésztába, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta el nem válik a tepsi szélétől.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre