Elkészítés: A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A retket apró csíkokra vágjuk (zsülienre). A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk. Az újhagymát a szárával együtt felszeljük.
A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot és petrezselyemzöldet keverünk hozzá.
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, darált mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!