hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigósaláta II.

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A retket apró csíkokra vágjuk (zsülienre). A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk. Az újhagymát a szárával együtt felszeljük.

A mogyoró egy részét megdaráljuk.

Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot és petrezselyemzöldet keverünk hozzá.

A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, darált mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

Megjegyzés

A receptet fiammal, Hajdu Áronnal közösen jegyezzük. Első alkalommal egy salátanapra készítettük el, de most újragondolva ismét megcsináltuk. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek