Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigó Jancsi III.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 evőkanál liszt (gluténmentes is lehet)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 13 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakópor
  • 3 csomag zselatin fix
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük először a tésztát. A 6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és a vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, végül hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

A krémhez 6 dl tejszínt felverünk jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó tésztára kerül a krém, a tetejére a másik piskótalap.

A csokoládét vízgőz fölött a vajjal megolvasztjuk, az összeállítás után a sütemény tetejére simítjuk, végül hűtőbe tesszük dermedni.

Ezek is érdekelhetnek