Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigójancsi, ahogy mi szeretjük

default user icon
MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A piskótához egy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
  3. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a kefirt, a vizet, az olajat, a tojást és a cukrot.
  4. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, vékonyan a sütőpapírra simítjuk, és az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Akár hűtőbe is tehetjük egy rövid időre.)
  5. Közben alacsony fokozaton felverjük a jéghideg tejszínt.
  6. Ha kihűlt a piskóta, lehúzzuk róla a  sütőpapírt, legvágjuk a széleket, és vonalzó segítségével két teljesen egyforma szélességű csíkra vágjuk. 
  7. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk. 5 dekányit ráöntünk az egyik piskótacsíkra, és egy kenőkéssel szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csoki.
  8. A maradék csokoládéba belekeverjük a sót, és hagyjuk 32-35 fokosra hűlni. Ha megfelelő hőmérsékletű, hozzákeverjük a tejszínhab kb. egyharmadát, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a maradék habot is hozzáadjuk. 
  9. Kivesszük a hűtőből a csokival bevont piskótalapot, és forró vízbe márott, szárazra törölt késsel egyforma kockákra vágjuk.
  10. A másik piskótalapot egy tálcára tesszük, és megkenjük a csokikrémmel. Végül rátesszük a csokival bevont piskótakockákat. A süteményt legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
  11. Tálaláskor vegyük ki a Rigójancsit a hűtőből, és a felvágott tető mentén szeleteljük fel a süteményt.

Nézd meg videón is, hogyan készül a RigóJancsi:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss