hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigatoni tészta fokhagymáspetrezselymes füstölt hallal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 40 dkg rigatoni
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg füstölt afrikai harcsa
  • 50 ml extraszűz olívaolaj

Elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük. Ha kész, leszűrjük, a főzővízből 1 decit félreteszünk, a tésztát félrerakjuk.  
  2. Felforrosítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított fokhagymá. Hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikát, és együtt további 1 percig pirtíjuk. Felöntjük a borral, és a feléré forraljuk. Beleöntjük a félretett főzővizet, és a citrom kifacsart levével, továbbá a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  3. A boros keverékbe forgatjuk a leszűrt tésztát, és fél percig együtt forraljuk. Végül óvatosan hozzákeverjük a felcsíkozott harcsát. Az extraszűz olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Pirított citromkarikákkal díszíthetjük.

 ÍGY KÉSZÜL A RUMPUNCS 

PARASZTLÁNGOS RECEPT 

Ezek is érdekelhetnek