Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg piros húsú paprika
  • 50 dkg sárga húsú paprika
  • 25 dkg cukkini
  • 25 dkg padlizsán
  • 2 közepes fej hagyma (15 dkg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
  • 2 db piros csilipaprika
  • 3 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 kis csokor oregánó
  • 5 ek olívaolaj
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • 6,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, és a zöldfűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
  3. A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss