Ricottával töltött csirke

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • nagy, konyhakész csirke
  • tojás
  • citrom
  • póréhagyma vékonyan felkarikázva
  • ricotta
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • őrölt koriander
  • lime
  • limelé
  • zöld olajbogyó
  • fügelekvár
  • citromlé
  • lime
  • citrom
  • citromlé

Elkészítés

  1. A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
  2. A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
  3. A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.
A töltelék ízesítéséhez gyorsfagyasztott aprított petrezselymet és bazsalikomot is használhatsz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss