Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottával töltött csirke

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 db nagy, konyhakész csirke
  • 1 db tojás (L)
  • 2 db citrom (negyedelve, magok nélkül)
  • A töltelékhez:
  • 2 db póréhagyma vékonyan felkarikázva
  • 35 dkg ricotta
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 3 szál újhagyma (finomra vágva)
  • 1 marék bazsalikom (finomra vágva)
  • 1 marék petrezselyem (finomra vágva)
  • 1 tk őrölt koriander
  • 4 db lime vagy 2 db citrom reszelt héja
  • 3 tk limelé vagy citromlé
  • 8 db zöld olajbogyó (magozott, aprított)
  • A fényezéshez:
  • 1 dl fügelekvár
  • 0,3 dl citromlé

Elkészítés

  1. A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
  2. A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
  3. A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.
A töltelék ízesítéséhez gyorsfagyasztott aprított petrezselymet és bazsalikomot is használhatsz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss