Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás-tarjás cukkinitekercs

MME MME
45 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 2 db nagy cukkini
  • 200 g ricotta vagy áttört túró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 2-3 ek tejföl
  • 6 szelet főtt füstölt tarja

Elkészítés

  1. A cukkiniket mossuk meg, a szárukat távolítsuk el, majd hosszában vékonyan szeleteljük fel őket.
  2. Dobjuk a cukkinicsíkokat forrásban lévő, sós vízbe, és blansírozzuk 2-3 percig. Akkor jó a zöldség állaga, ha törés nélkül fel tudjuk tekerni. Szedjük ki mindet a lábasból, itassuk le róla a nedvességet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A ricottát vagy túrót keverjük ki 1 csipet sóval, a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a bazsalikom lecsipkedett, felaprított leveleivel és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk.
  4. Kenjük a krémet a cukkinicsíkokra, és tekerjük fel őket. Csavarjuk be a tekercseket egy-egy hosszában félbevágott tarjaszeletbe, és lefedve tegyük a hűtőbe tálalásig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss