Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot. (Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze). Fél órár a hűtőbe tesszük.
A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat, majd tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.
Néhány éve Olaszországban ettünk valami ilyesmit. Sokáig próbáltam a nyomára bukkanni interneten. Sikertelenül. Majd megalkottam az "énféle" változatomat, természetsen gluténmentesen. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!