Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricottás articsókagolyó

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg ricotta
  • 1 üveg fűszeres articsóka (280g)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricaliszt
  • bors
  • A panírozáshoz:
  • 2 db tojás
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • kókuszzsír vagy étolaj

Elkészítés

  1. Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük, hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot. (Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze). Fél órár a hűtőbe tesszük.
  2. A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat, majd tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.

 

Megjegyzés

Néhány éve Olaszországban ettünk valami ilyesmit. Sokáig próbáltam a nyomára bukkanni interneten. Sikertelenül. Majd megalkottam az "énféle" változatomat, természetsen gluténmentesen. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss