Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ricciarelli (csokis pöffeteg süti)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szárított gyümölcsöket egészen finomra aprítottam. A csokoládét kockákra tördeltem. A lisztet a sütőporral, kakaóporral és a sóval egy kis tálban alaposan elkevertem. A csokoládét a vajjal egy kis lábosban felolvasztottam. Amíg hűlt, az egész tojást 12 dkg porcukorral fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott vajas csokoládét, majd a narancsvirágvizet, és folytattam a keverést. Apránként hozzáadagoltam a lisztes keveréket. A homogén csokoládés masszából kivettem az elektromos habverőt, és egy fémkanállal beleforgattam a szárított gyümölcsöket. Szép fényes, nagyon csokoládés tésztát kaptam. Frissen tartó fóliával lefedve 15-20 percre betettem a hűtőszekrénybe.

Amíg pihent, 5 dkg porcukrot tálba szitáltam, 2 nagy gáztepsit sütőpapírral borítottam, a sütőt pedig 160 fokra előmelegítettem.

A tésztából nedves kézzel nagyobbacska cseresznye nagyságú golyóbisokat gömbölyítettem. Mindegyiket megforgattam a porcukorban, és így rakosgattam egymástól tisztes távolságra az előkészített tepsire.

12-15 perc alatt megsütöttem, rácson hagytam hűlni. Nem kell tartani attól, hogy a cukorréteg elillan sütés közben, mert ezt a süteményt valóban alacsony hőmérsékleten kell inkább szárítani, mint sütni.

Megjegyzés

Nagyon csokoládés, aromás és igen finom aprósütemény. Sütés közben a golyóbisok kicsit terebélyesednek, így alakul ki jellegzetes, repedezett felszínük. Olyanok lesznek, mintha hóban hempergette volna őket az ember. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek