Elkészítés: 28 dkg lisztből, 20 dkg margarinból, 8 dkg porcukorból, 2 tojássárgájából, 1 csomag vaníliás cukorból linzertésztát készítek, egy üvegpohárral korongokat szaggatok. Ezekkel bélelem ki a kosárkaformákat (25 db), melyekbe aztán kis darab sütőpapírra egy-egy szem egész héjas diót teszek (hogy ne emelkedjen fel az alja), és 10-15 perc alatt közepes lángon megsütöm (én légkegveréses alsó-felső sütésűvel 160 fokon).
A pudingot a szokott módon elkészítem, közben feloldom a zselatint, majd a még folyós pudingból, 1-1 kanálnyit töltök a kosárkákba, körberakom ribizlivel, közepükre pedig 1-1 szem meggyet teszek. Mikor mind kész, egy kanállal lelocsolgatom mindegyiket zselatinnal, és jégcukorral meghintve díszítem.
Nagyon finom, könnyű, kissé savanykás sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre