Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis kosárka

MME MME
3.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kosárkákhoz:
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 szem magozott meggy (befőtt)
  • 15 dkg ribizli
  • 1 csomag zselatin
  • jégcukor

Elkészítés

Elkészítés: 28 dkg lisztből, 20 dkg margarinból, 8 dkg porcukorból, 2 tojássárgájából, 1 csomag vaníliás cukorból linzertésztát készítek, egy üvegpohárral korongokat szaggatok. Ezekkel bélelem ki a kosárkaformákat (25 db), melyekbe aztán kis darab sütőpapírra egy-egy szem egész héjas diót teszek (hogy ne emelkedjen fel az alja), és 10-15 perc alatt közepes lángon megsütöm (én légkegveréses alsó-felső sütésűvel 160 fokon).

A pudingot a szokott módon elkészítem, közben feloldom a zselatint, majd a még folyós pudingból, 1-1 kanálnyit töltök a kosárkákba, körberakom ribizlivel, közepükre pedig 1-1 szem meggyet teszek. Mikor mind kész, egy kanállal lelocsolgatom mindegyiket zselatinnal, és jégcukorral meghintve díszítem.

Nagyon finom, könnyű, kissé savanykás sütemény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss