Ribizlis kakaótorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • olaj
  • cukor
  • kakaópor
  • víz
  • sütőpor
  • liszt
  • Mascarpone
  • porcukor
  • tej
  • ribizliszörp
  • ribizli
  • cukor
  • víz
  • orgonaszörp
  • ribizli

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját mixerrel habosra keverjük 3 kanál cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a vizet, az olajat és a lisztet, majd gyengéden hozzákeverjük a maradék cukorral felvert kemény tojásfehérjét.

19 cm átmérőjű kikent, lisztezett (vagy kibélelhetjük sütőpapírral) kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.

A krémhez mixerrel habosra keverjük a hozzávalókat.

A ribizliszörphöz 5 percig főzzük a ribizlit a cukorral, a kanál vízzel, majd szitán átszűrjük, sűrűre beforraljuk.

A lapok puhítására szükségünk van egy viszonylag semleges ízű szörpre, én orgonaszörpöt használtam, de citrom- illetve bodzaszörp is jó. Összeállítás: lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli és máris kész a pikáns, habkönnyű tortánk.

Megjegyzés

Könnyű, habos, pikáns, egyszerűen elkészíthető finomság.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss