Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis csokoládékosárkák

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg piros marcipán
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • kb. 10 dkg ribizli
  • 5 dkg vörösáfonya lekvár
  • ízlés szerint méz
  • rum
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • ribizli

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az étcsokoládét és a fehércsokoládét gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.

2. A ribizlit megmossuk és lecsepegtetjük, a szebbeket félretesszük a díszítéshez.

3. 30 darab mini mignonkapszli belsejét először az étcsokoládéval körbekenjük, hűtőbe helyezzük, és miután az étcsoki megdermedt, a fehércsokival is körbekenjük, majd újra hűtőbe helyezzük. Ha nem lenne elég vastag, kenhetünk rá még egy réteg csokit.

4. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel, majd hozzákeverjük a mascarponét. A gyümölcsöket apróra összevágjuk vagy pürésítjük, és a lekvárral együtt hozzáadjuk a pudingos keverékhez, majd ízlés szerint ízesíthetjük mézzel, rummal. A megfelelő szín érdekében kevés piros ételfestékkel színezhetjük.

5. A mignonkapszlit leszedjük a megkötött csokoládékosárkákról, és mindegyik belsejébe 1-1 marcipánkorongot helyezünk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét bevonjuk a maradék étcsokival, és dermedésig hűtőbe helyezzük. Ha túl sűrű a csoki, kevés étolajjal hígíthatjuk.

6. A megdermedt csokoládékosárkákat mignonkapszliba helyezzük. A tejszínt habbá verjük, rózsákat nyomunk belőle a megdermedt csokoládékosárkák tetejére, és 1-1 szem ribizlivel zölddel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss