Elkészítés: 1. Az étcsokoládét és a fehércsokoládét gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.
2. A ribizlit megmossuk és lecsepegtetjük, a szebbeket félretesszük a díszítéshez.
3. 30 darab mini mignonkapszli belsejét először az étcsokoládéval körbekenjük, hűtőbe helyezzük, és miután az étcsoki megdermedt, a fehércsokival is körbekenjük, majd újra hűtőbe helyezzük. Ha nem lenne elég vastag, kenhetünk rá még egy réteg csokit.
4. A pudingport a leírás szerint elkészítjük a tejjel, majd hozzákeverjük a mascarponét. A gyümölcsöket apróra összevágjuk vagy pürésítjük, és a lekvárral együtt hozzáadjuk a pudingos keverékhez, majd ízlés szerint ízesíthetjük mézzel, rummal. A megfelelő szín érdekében kevés piros ételfestékkel színezhetjük.
5. A mignonkapszlit leszedjük a megkötött csokoládékosárkákról, és mindegyik belsejébe 1-1 marcipánkorongot helyezünk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét bevonjuk a maradék étcsokival, és dermedésig hűtőbe helyezzük. Ha túl sűrű a csoki, kevés étolajjal hígíthatjuk.
6. A megdermedt csokoládékosárkákat mignonkapszliba helyezzük. A tejszínt habbá verjük, rózsákat nyomunk belőle a megdermedt csokoládékosárkák tetejére, és 1-1 szem ribizlivel zölddel díszítjük.