Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlis csokitorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet szitáljuk át a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét a cukor felével verjük kemény habbá, a cukor másik felét és a vaníliás cukrot a tojások sárgájával keverjük habosra. Óvatosan forgassuk össze a kettőt, majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a puha vajat. 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.

A tejszínt a sütés előtti napon melegítsük fel, olvasszuk meg benne a csokikat, majd 1 éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük kemény habbá.

A kisült tésztát vágjuk 2 lapba. Az alsót kenjük meg a lekvárral, majd tegyünk rá csokikrémet. Helyezzük a tetejére a másik lapot, és az egészet vonjuk be a krémmel. A tetejét felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítsük.

Megjegyzés

Íme a bibitorta. Az öcsém (aki testvérek közt is 190 centi és 110 kiló) szerencsésen összetörte magát, és a bibijére ...valami csokisat... nem-nem, valami lekvárosat... nem, inkább csokisat.... kért. Hát kapott csokisat és lekvárosat is, és örömmel jelentem, hogy a bibi is szépen gyógyul.

A receptet és a fotót P.
- p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss