A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléket nyitott szeleteléssel (zseb) felvágjuk, kissé kiklopfoljuk, és 2-3 órán át pácoljuk 3 dl bor, 1 ek olívaolaj és 1 ek balzsamecet keverékében.
A töltelékhez a túrót megsózzuk, megborsozzuk, és krémesre keverjük. Rákenjük a pácolt és szárazra törölt húsra, megszórjuk a ribizli háromnegyed részével és kakukkfűvel, majd feltekerjük a húst és egy spárgával szorosan rögzítjük.
Forró olajon fehérdésig pirítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Többször meglocsoljuk a páclével és megforgatjuk.
Amikor elkészült, a serpenyőből kivesszük a húst, 15-20 percig pihentetjük.
A szószhoz összekeverünk 2 dl bort, 2 ek cukrot, a megmaradt ribizlit és a pecsenyelét, amit alacsony hőfokon 10-15 perc alatt besűrítünk. A húst felszeleteljük, a szószt átszűrve ráöntjük, rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.