Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlilikőr

30 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leszemezett ribizlit megmossuk és lecsepegtetjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A ribizlit nagyméretű csavaros befőttesüvegbe szórjuk. Hozzáadjuk a kandiscukrot és a vaníliavelőt, kicsit összenyomkodjuk, majd felöntjük a rummal.
  2. Az üveget légmentesen lezárjuk, és sötét, hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4, lehetőleg 8 hétig. Végül az üveg tartalmát gézen átszűrjük, és a felfogott likőrt mutatós palackba töltjük.

Megjegyzés

1 üveg (kb. 1 l) lesz belőle. - MME
Fogyasztható önmagában, továbbá használható pl. fagylaltkelyhek, pohárdesszertek ízesítéséhez és habzóborral, pezsgővel felöntve koktélok készítéséhez. Gasztroajándéknak is kiváló.

Ezek is érdekelhetnek

Friss