Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlibomba

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál porcukor a tészta hintéséhez
  • A töltelékhez:
  • fél dl rum
  • ribizli (más pikáns gyümölcs is jó)
  • 10 gr zselatin
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel 1 percig habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezzel is habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, és a formába simítjuk. Megsütjük.

Ha megsült, a tetejét leszórjuk a porcukorral. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Az alsó lapot 12 cikkre vágjuk. Egy sima falú, gömbölyített aljú tálat fóliával kibéleljük úgy, hogy a végei jócskán túllógjanak a peremén. A tésztát meglocsoljuk rummal. A cikkeket a tálba fektetjük úgy, hogy a hegyük középre mutasson.

A krémhez a zselatint fél dl vízzel összekeverjük. A tejfölhöz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és levét, jól kikeverjük. A zselatint tűzön felolvasztjuk, és apránként hozzáadagoljuk a tejfölkrémet. Majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük és apránként hozzáadagoljuk a kihűlt tejfölkrémes zselatinhoz.

A krém egyharmadát a piskótabélésbe simítjuk, megrakjuk ribizlivel, megint krém, ribizli és krém következik. A tetejére tesszük a tésztalapot úgy, hogy a krémet befedje. Ha nagyobb lenne a lap, akkor ráillő korongot vágunk a tortalapból.

Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor tálra borítjuk, megszabadítjuk a fóliától, és díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss