Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizli pezsgővel

MME MME
5/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A ribiszkét leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük, és lemérjük - 15 dekára van szükségünk.
Elkészítés: A cukorból elveszünk 2 evőkanállal, hozzákeverjük a zseléfixet, és az egészet egy nagy lábosban összekeverjük a ribizlivel és a pezsgővel. Állandóan kevergetve, erős lángon felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, és 3 percig rotyogtatjuk. Közben folyamatosan keverjük. Levesszük a tűzről, és ha kell, leszedjük a habját. Az előkészített üvegeket peremig megtöltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és kihűlés közben többször megfordítjuk, így a ribizliszemek egyenletesen eloszlanak benne.

Ezek is érdekelhetnek