Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizli-fehércsokoládé pite (liszt nélkül)

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű, levehető aljú piteformához:
  • 3 db közepes méretű egész tojás szétválasztva
  • 25 dkg krémes ricotta (sovány, krémes tehéntúróval is helyettesíthető)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 5 dkg fehércsokoládé (csokolédécsepp formájában vagy nagyon apróra vágva)
  • 10 dkg piros ribizli
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 csipet só
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A ribizlit alapos mosást és szárítást követően leszemezgetem.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a vanília-kivonatot, a csipet sót, a ricottát és a keményítőt. Könnyű krémes állagú lesz a végeredmény.

A sütőt 170 fokra előmelegítem, a piteforma aljára sütőpapírt helyezek. A fehérjehabot óvatosan a ricottás krémhez keverem, majd egy szűk maréknyi ribizli és csokoládécsepp kivételével az összeset beleforgatom a krémbe. Az egészet az előkészített piteformába halmozom, elsimítom.

25-30 perc alatt világosra sütöm – érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megszilárdult-e a közepe, ugyanakkor túlsütni sem szabad, mert könnyen kiszárad.

A még meleg pite tetejére ültetem a félretett csokoládécseppeket, amelyek a hő hatására szépen rátapadnak a tésztára, valamint a ribizliszemeket.

Vaníliával kevert porcukorral meghintve, langyosan tálalom.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek