Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rezsicsökkentés: minél korszerűbb a fűtés, annál olcsóbb

A mostani rezsiárak mellett nagyon alaposan meg kell választanunk, hogy milyen fűtési rendszert is használunk. Minél korszerűbb, annál olcsóbb!

Az eddig természetesnek tűnő rezsivédett gáz- és áramár egyelőre a múlté, ugyanis mint már mindenki számára ismert, csak az átlag fogyasztásának mértékéig érvényes. Ha az adott hónapban a villamos energiára, illetve a földgáz fogyasztásával a megszabott limitet átlépjük, akkor bizony a piaci árát vagyunk kénytelenek megfizetni. Ezért most mindennél fontosabb, hogy ott spóroljunk a számlákon, ahol csak tudunk, lehetőleg úgy, hogy abból semmilyen hosszútávú hátrányunk ne származzon.

1. Ideiglenes megoldás

Az olajradiátor kiváló fűtési megoldás, ha csak egy-két helyiséget szeretne felfűteni. Teljesítménye magas és sokáig tarja a hőt, miközben fogyasztása teljesen átlagos. Ára rendkívül kedvező: akár már 20 ezer forintért is találunk belőle a piacon.

2. Kályha vagy kandalló?

A laikusok számára a kettő között nincs nagy különbség. Azonban a kandallók már sokkal többet adhatnak, mint a kályhák. Többféle tüzelőanyagot választhatunk, ezek közül a legelterjedtebb a fa vagy fabrikett. Kialakítása előtt ellenőriztesse kéményrendszerét.

3. Teljes hatékonyság

Az infrapanel az egyik legmodernebb fűtési megoldás a gázfűtés kiváltására. Üzemeltetése rendkívül gazdaságos, teljesítménye pedig az egyik leghatékonyabb. Rengeteg félét és formát választhatunk, kifejezetten jól mutatnak. Az infravörös hullámok miatt hatékonyságuk közel 100%-os.

4. Dizájn kályha

A dizájn kályhák előnye, hogy bármilyen lakásban elhelyezhetőek, nem úgy, mint az igaziak. Árammal működnek és a lobogó tűz látszatát keltik, miközben úgy funkcionálnak, mint egy fűtőtest. Teljesítménytől függ, de akár egy is elég lehet egy 40 négyzetméteres lakás teljes felfűtéséhez.

5. Az egyik legkorszerűbb

A hőszivattyúval akár teljesen kiválthatja jelenlegi fűtési rendszerét. Ugyan nem egy olcsó megoldás, azonban ára 6-8 éven belül megtérülhet. Nem csak a fűtést, hanem a meleg víz ellátásról is gondoskodik.

6. Jobb megoldás

Amennyiben nem szeretne eltérni a gázfűtéstől, akkor egy hatékonyabb megoldás a hagyományos kazán helyett kondenzációsat használni. Ebből is több fajta létezik, de lényege, hogy a melegítés közben termelt égésterméket is képesek hasznosítani.

7. Télen-nyáron használhatjuk

A split klímák előnye, hogy télen-nyáron használhatjuk. Fogyasztásuk teljesen optimális, kevesebbe kerül, mint a gázfűtés. Teljes mértékben képes kiváltani a fűtést. A gazdaságos fogyasztás érdekében figyeljen oda tisztaságára.

8. Újszerű megoldás

Egyre elterjedtebb fűtési megoldás az elektromos fűtőszőnyeg és fűtőháló. Működésük nem fogyaszt sokat, viszont kiválóan felfűtik alulról az egész lakást. Kialakításuk nem csak építkezéskor, hanem utólag is elvégezhető.

9. Természetes forrás

Rengeteg fűtőrendszert kombinálhatunk napenergiával. Kiépítése nem olcsó, viszont a fogyasztás ezután a minimálisra csökken.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss