Elkészítés: Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, csumáját kivágjuk, húsát az olvasztott vajra vékonyan szeleteljük, és kb. 15 percig pároljuk, ameddig levét elpárologja. Ha kihűlt hozzákeverünk 2 púpozott evőkanál cukrot, fahéjat.
Közben a túrótöltelékhez a tojások sárgáját kb. 10 dkg cukorral, fél csomag vaníliás cukorral, 1/3 citrom lereszelt héjával, 1 evőkanál citromlével kikeverjük, és a burgonyatörőn áttört túróval összekeverjük (ha száraz a túró 1 evőkanál tejföllel lazíthatjuk).
A darált diót elkeverjük fél csomag vaníliás cukorral, 2 púpozott evőkanál cukorral, 1/3 citrom reszelt héjával, ugyanígy teszünk a darált mákkal is. A 6 dl tejfölt külön tálban simára keverjük.
Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, 2 réteslapot beleterítünk. A tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A kihűlt párolt alma felét beleterítjük, réteslappal beborítjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük morzsával. A dió felét egyenletesen ráhintjük, 1/4 rész tejföllel meglocsoljuk, réteslappal befedjük, vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A túrókrém felét egyenletesen rákenjük, réteslapot borítunk rá, vajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A mák felét ráhintjük, 1/4 rész tejföllel meglocsoljuk, réteslappal borítjuk, megvajazzuk, morzsával meghintjük.
A maradék fél adag töltelékeket és réteslapokat ugyanilyen formán egymásra rétegezzünk, ügyelve arra, hogy a tetejére 2 réteslap maradjon.
Végül a maradék vajjal megkenegetjük, előmelegített 180 fokos sütőben 60-65 perc alatt megsütjük.
Várunk, amíg langyosra hűl, a karimát leemeljük róla, cikkekre vágjuk, porcukorral meghintjük és tálaljuk.