Elkészítés: Főzzük meg a tésztát sós vízben, szűrjük le, majd keverjük el a zsírjára pirított szalonnával és az abból kisült zsírral, adjuk hozzá a túrót és 2 kanál tejfölt, valamint ízlés szerinti sót.
2 vagy 3 réteslappal dolgozzunk rudanként. Az egyik réteslapot fektessük le egy nedves konyharuhára, kenjük meg az olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük, ha használunk harmadik lapot, azt is rátesszük. Az a lényeg, hogy akárhány lapot használunk, utolsó lap tetejét kenjük meg. Fektessük a fél adag tésztát a lap egyik hosszabb oldalára, majd hajtsuk be a rétes 2 szélét, és a konyharuha segítségével tekerjük, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe. Kenjük meg a tetejét is olvasztott vajjal, majd jöhet a következő rétes.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tejföllel tálaljuk vagy hús mellé köretnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre