Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Last minute karácsonyi vendégváró: réteslapba csomagolt sajtfalatkák

25 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
    2. Kiterítjük a réteslapokat a munkafelültre.
    3. Felvágjuk 9 részre a nagy tésztát. A négyszögeket megkenjük vajjal, ráteszünk egy hosszúkás brie sajt szeletet, ezt megkenjük egy kevés áfonyalekvárral, majd megszórjuk a mandulával.
    4. Óvatosan feltekerjük a sajttal töltött réteslapocskákat, és csavarunk a két végén, mintha szaloncukor lenne.
    5. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.
    6. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón is, hogyan készülnek a réteslapba csomagolt sajtfalatok:

Ezek is érdekelhetnek

Friss