Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges tepertős pogácsa

120 perc
bonyolult
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejet a cukorral meglangyosítuk, az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk liszttel és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, borsot, tejfölt, bort, vagy ecetet és a felfuttatott élesztővel, ha kell még egy kis tejjel, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk és kelesztjük fél óráig.
  3. Amikor megkelt, vékonyra kinyújtjuk, a darált tepertőt rákenjük és feltekerjük, a nyújtófával szétlapítjuk, majd a tekercs két végét egymásra hajtjuk.
  4. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, feltekerjük és egymásra hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét bevagdossuk rácsosra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Tepsibe rakjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, vigyázva, hogy az oldalára ne csorogjon le. A tepsiben pihentetjük még 20 percig, majd jó forró sütőben szép pirosra sütjük.

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

ÍGY KÉSZÍTS OLYAN TEPERTŐS POGÁCSÁT, MINT A NAGYMAMA! >>> 

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss