Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges ropogós

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az almát alaposan megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivájjuk, és a gerezdeket apróbb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az almalevet elkeverjük 10 dkg cukorral, és puhára főzzük benne az almát. Kevés fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel ízesítjük. A kétszersültet tiszta konyharuhába csomagoljuk, és húsverővel apróra törtjük (esetleg lereszeljük vagy ledaráljuk). A morzsát összekeverjük a maradék cukorral, a dióval, és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a morzsát. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mézzel édesítjük. Üvegtálba rétegezzük az almát, a morzsát és a tejszínt. A tetejére tejszín kerüljön. Megszórjuk kakaóval, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss