Előkészítés: Az almát alaposan megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivájjuk, és a gerezdeket apróbb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az almalevet elkeverjük 10 dkg cukorral, és puhára főzzük benne az almát. Kevés fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel ízesítjük. A kétszersültet tiszta konyharuhába csomagoljuk, és húsverővel apróra törtjük (esetleg lereszeljük vagy ledaráljuk). A morzsát összekeverjük a maradék cukorral, a dióval, és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a morzsát. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mézzel édesítjük. Üvegtálba rétegezzük az almát, a morzsát és a tejszínt. A tetejére tejszín kerüljön. Megszórjuk kakaóval, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre