Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges puding gránátalmával

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 3 csomag pudingpor (különböző ízek: vanília, csoki, puncs)
  • 1,5 l tej
  • cukor
  • tejszínhab
  • 1 db gránát alma
  • csokireszelék

Elkészítés

1.

Egy pici tejben elkeverjük külön-külön a pudingporokat és ízlés szerint a cukrot.

2.

Felteszünk fél liter tejet főni (kis lángon), majd mikor már hártyásodik a teteje, hozzáadjuk az egyik pudingporos keveréket. Azt, amelyiket a poharunk, vagyis a réteg aljára szeretnénk.

3.

Ha elkezd besűrűsödni (folyamatosan kavargatni kell!), akkor poharakat veszünk elő, és szépen elosztjuk bennük a pudingot. A pohár méretétől is függ, hogy mennyi személyre elegendő lesz az adag, én az átlag 4 adagot írtam be, de kisebb pohárba töltve többet is kaphatunk.

4.

Várjunk egy kicsit, míg a puding kihűl. Ilyenkor télen akár az ablakpárkányba is kitehetjük, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

5.

Végezzük el az előző lépéseket a második adag pudinggal, majd a harmadikkal is.

6.

Díszítsük a tetejét gránátalmamaggal, vagy más kedvelt gyümölccsel, tejszínhabbal, esetleg csokireszelékkel.

Megjegyzés

Igazán finom és látványos kis desszert. A páromnak készítettem, még tavaly Valentin-napra! - Blondefox

Ezek is érdekelhetnek

Friss