Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges pohárkrém

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mascarponés szederkrémhez:
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 5 dkg friss szeder
  • 3 evőkanál porcukor
  • A vaníliás barackkrémhez:
  • 50 dkg friss, érett őszibarack
  • 1 mokkáskanál vanília-esszencia vagy -aroma
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • A fehérboros almakrémhez:
  • 40 dkg savanykás alma
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 8 szál mandulás töltött ostyarúd
  • friss citromfű vagy menta a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A szedret megmossuk, leszárítjuk, és villával pépesre törjük. A mascarponét a tört szederrel és a cukorral krémesre keverjük.

Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, az almákat pedig vékonyan meghámozzuk.

Ezután az előkészített barackot kisebb darabokra vágjuk, tálba szórjuk, botmixerrel krémesre turmixoljuk, és vanília-esszenciával vagy -aromával, porcukorral, citromlével ízesítjük.

Az almakrémhez a meghámozott almát nagylyukú reszelőn tálba reszeljük, barnacukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, a száraz fehérborral ízesítjük, és villával törve, jól összekeverjük, hogy pépes legyen.

Végül a háromfajta krémet váltakozva kelyhekbe vagy tálkákba rétegezzük, majd tálaláskor mandulás krémmel töltött ostyarudakkal, citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Megjegyzés

Pohárkrémet készíthetünk bármilyen idényjellegű gyümölccsel, pl. eper, meggy, cseresznye, ribizli, egres, körte, szőlő stb., és ízlés szerint variálhatjuk is. Arra figyeljünk, hogy háromnál több fajtát egyszerre ne használjunk.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss