Elkészítés: A szedret megmossuk, leszárítjuk, és villával pépesre törjük. A mascarponét a tört szederrel és a cukorral krémesre keverjük.
Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, az almákat pedig vékonyan meghámozzuk.
Ezután az előkészített barackot kisebb darabokra vágjuk, tálba szórjuk, botmixerrel krémesre turmixoljuk, és vanília-esszenciával vagy -aromával, porcukorral, citromlével ízesítjük.
Az almakrémhez a meghámozott almát nagylyukú reszelőn tálba reszeljük, barnacukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, a száraz fehérborral ízesítjük, és villával törve, jól összekeverjük, hogy pépes legyen.
Végül a háromfajta krémet váltakozva kelyhekbe vagy tálkákba rétegezzük, majd tálaláskor mandulás krémmel töltött ostyarudakkal, citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hidegen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre